Waar jouw bewustzijn kan groeien

Waarom de naam ReignBow?

Lees het in dit blog

Zoeken naar wat jou gelukkig maakt

De regenboog is al heel lang een symbool voor geluk. Denk ook aan de pot goud aan het eind. En als je kijkt naar een aantal eigenschappen van een regenboog, is het eigenlijk een heel logisch symbool. Een regenboog komt tot stand door een combinatie van (schijnbare) tegenstrijdigheden. Hij verschijnt slechts als het tegelijkertijd regent en de zon schijnt. Dat maakt een regenboog bijzonder (je ziet ‘m niet elke dag), mooi (het witte licht van de zon valt uiteen in alle mogelijke kleuren door het prisma van de regendruppels) en vluchtig (hij is weg voor je erg in hebt). Ten slotte bepaalt je positie en je kijkrichting of je de regenboog ook daadwerkelijk te zien krijgt. Dat maakt het zien van een regenboog tot een persoonlijke aangelegenheid. Ook zoeken naar geluk is een grillig proces. Tegelijkertijd is het impliciet of expliciet ons streven om gelukkig te zijn. Niemand staat ‘s ochtends op met het idee: ‘laat ik vandaag eens kijken of ik het hier een stukje ellendiger kan maken dan gisteren’. Hoe vergroten we dan de kans om onze eigen regenboog zo vaak mogelijk te zien?


Leef jouw leven

Reign. Regeer. Met andere woorden, neem het heft in handen van jouw leven. Jij bent de enige die het kunt leven. We leven in een tijd waarin er zo veel prikkels op je af komen, dat je zo maar de hele dag bezig kan zijn om daar gehoor aan te geven. Shoppen, werken, vrienden zien, een familiebezoek. Allemaal belangrijk, allemaal legitiem. Maar wiens leven leef je? Ik wil zeker niet zeggen dat er ook maar íéts mis is met elk van de net genoemde activiteiten. Maar in hoeverre kies je ze zelf, of dringen ze zich aan je op? Mijn stelling is dat je meer voldoening haalt, én meer te bieden hebt, als jij bewust kiest voor waar je je energie en talenten aan besteedt. Want ‘if you don’t drive, you’re driven’.


Respectvolle buiging naar je omgeving

Krijg je dan niet een heel inhalige wereld? Eén waarin elk individu zo hard mogelijk probeert om zijn buit binnen te slepen? Als het moet ten koste van anderen? Daar ben ik eerlijk gezegd helemaal niet zo bang voor. Onderzoek wijst uit dat de meest effectieve weg naar geluk is om je te bekommeren wat jij kunt doen voor anderen. We zijn hier om wat te halen, maar ook wat te brengen. Als we te eenzijdig te werk gaan, merken we dat gelijk aan onze energiehuishouding en daarmee aan hoe gelukkig we zijn. De grootste kunst is om jouw drijfveren en talenten af te stemmen op je omgeving. En daar heb je anderen voor nodig. Bow dus. Met een respectvolle houding richting elkaar komen we verder.


Fabrice, december 2014